Festkjole: Sådan finder du den perfekte

Mange piger kender det – invitationen til festen lander i indbakken og du står og mangler en festkjole. Find de rette festkjoler og slip for den evige tøjkrise!

Hvilket arrangement skal kjolen bruges til?

Der er forskel på om det er en barnedåb, fødselsdag eller en tur i byen du er inviteret til og dermed også forskel på, hvilken festkjole du skal gå efter. Derfor skal man først og fremmest overveje hvilket arrangement man skal til.

Find den rette kjole til din kropsfacon

Det kan være rigtig svært at finde en kjole, der bare passer perfekt til ens kropsform. Vi vil nu prøve at lave en kjoleguide, som du kan følge, når du skal vælge din næste kjole.

Æbleform: Du har store bryster, brede skuldre og tendens til lidt mave. Derudover har du en lille numse og tynde ben.

Hvis du har æbleform kan det være en fordel at finde en kjole, der giver balance til din krop. Dette kunne være i form af et struttende skørte og en tætsiddende overdel. Derudover kan det være en fordel at vælge en kjole med empiresnit, da dette fremhæver barmen.

Et eksempel på en kjole til dig er vores Citta Kjole, som har en tætsiddende overdel og et løsere skørte. 

Pæreform: Du har store lår, brede hofter og en bred numse. Derudover er du smal på overkroppen.

Som pæreformet skal man gå efter en kjole, der sidder til for oven, for at fremhæve ens flotte smalle former. Derudover kan det være en fordel at finde en kjole med et løst skørte, som falder let over de områder, man ønsker at skjule. Dette fremhæver fyldig numse, som helt sikkert kun er en fordel. Derudover kan det være en god ide at trække opmærksomheden opad til sin slanke del. Dette kan gøres ved et lav udskæring ved brysterne eller ved at have noget iøjenfaldende på den øverste del af kjolen. Dette kunne være palietter, sten eller lignende. 

En kjole som vil passe til dig er vores Henna Dot kjole, som vi har i flere forskellige farver. Denne sidder til foroven og falder flot over hofterne og nedover numsen. Derudover har den fine flæsedetaljer, som leder opmærksomheden op til overkroppen. 

Omvendt pæreform: Du har brede skuldre, små bryster, ingen talje, smalle hofter og smalle ben.

Har du en omvendt pæreform, er det vigtigt at fremhæve de kvindelige former som bryster og talje. Dette kan du med fordel gøre ved brug af udskæring ved brystet, enten v-udskæring eller empiresnit. Ved taljen er det vigtigt, at du vælger en kjole, der sidder til ved taljen enten ved brug af elastik eller bindebånd. Dette kan skabe en fin indsnøring ved taljen.  

Har du omvendt pæreform, vil en kjole som vores Aya kjole være flot på dig. Den har netop bindebånd i taljen og en fin v-udskæring, som begge fremhæver dine kvindelig former.

Firkantform/lige op og ned: Du er høj og slank, uden talje og ikke for mange former.

Hvis du har denne kropsform, er det vigtigt at fremhæve din supermodelform og gerne skabe en talje. Derfor kan du med fordel bruge en kjole med bindebånd i taljen for at skabe figur. Det kan være en rigtig god ide at vælge en kjole med udskæringer (rygudskæring, v-udskæring, høj slids), da dette får din krop til at se mere kurvet ud. Enkle kjoler i let stof passer perfekt til din krop.

Vores Nolly kjole vil helt sikkert fremhæve din supermodelform. Kjolen sidder til i livet og har en flot v-udskæring. Derudover har den en lille slids i skørtet, som også er med til at fremhæve din form. 

Timeglasform: Du har en smal talje, samt store bryster og stor bagdel. 

Hvis du har timeglasfacon passer en tætsiddende kjole helt perfekt til dig. Denne komplimenterer din figur på bedst mulige måde og fremhæver dine kvindelig former. Hvis man ikke er til tætsiddende kjoler, skal man vælge en kjole med bindebånd i taljen eller selv tilføje et bælte, for at fremhæve den smukke talje en med timeglasform har.

Vores Carrie kjole vil helt sikkert fremhæve din smukke form. Kjolen sidder stramt og fremhæver timeglasformen. Hvis man ikke er til de tætsiddende kjole vil vores slå-om kjoler helt sikkert være et perfekt valg, da de har bindebånd i taljen. 

Vælg en farve der passer godt til dig

Farver er et stort mysterium. Hvilken farve skal man vælge? Hvilken farve passer bedst til mig? Hvilke farve passer til min hårfarve? 

En generel regel er at alle kan bruge alle slags farve, det handler blot om at vælge den rigtige nuance af den farve, man ønsker at bære. Dette kommer nemlig an på, hvilken farve ens hud, hår og øjne har. 

Lys hud, lyst hår og lyse øjne: Vælg altid kolde farver, gerne med en undertone af blå. Vælg ikke prangende farver, men mere dæmpede og delikate farver.

Mørkt hår og mørke øjne: Hvis du falder i denne kategori, kan du med fordel bære stærke farver. De kan både være lyse og mørke, men vælg altid en stærk nuance.

Klare og modsættende farver (f.eks. mørkt hår, meget blå øjne): På grund af de klare farver kan du med fordel vælge endnu flere klare farve, som i den førnævnte; stærke og prangende farver.

Neutrale farver: Du har afdæmpede og bløde nuancer i hår, hud og øjne, og det klæder dig dermed bedst i afdæmpede farver, som er lidt grumsede og ikke iøjenfaldende. 

Varme nuancer (også rødhårede): Du har varm glød, og efterårsfarver er helt perfekte til dig. I denne kategori skal man afstemme tøjets farvenuance i forhold til ens hår og øjne. Som rødhåret vil klare farver give en god kontrast til det røde hår og ofte lyse hud. 

Kolde nuancer: Du har en kølig og grålig hudtone og derfor gør blå og grønne farver sig godt på dig. Dog vil lilla og lyserøde farver også se godt ud på dig og din hudtone.

Brug accessories til at understrege din stil

En rigtig god måde, hvorpå man kan udtrykke sig selv og sin egen stil, er ved brug af accessories. Accessories er en kunst, og der er ingen regler for hvad man må, og hvad man ikke må.

Det der er vigtigt, når man vælger accessories til sit outfit, er, at det passer i stilen til det tøj, man har på. Bærer man for eksempel en flot kjole til et finere arrangement, kan man med fordel pynte sig selv med guld eller sølvsmykker og alt efter ens stil, kan man sagtens bære smykker med sten. Er man derimod til en mere afslappet og street stil, kan man pynte sit outfit med for eksempel en lækker strikhue.

Et accessorie man altid kan bruge til at pynte sig selv med er ringe. Ringe giver et super fedt udtryk til ens look og kan styles på mange måder. Vores nye smykkekollektion med 15 ringe er perfekte små accessories. Ringene kan styles alene og kan med fordel kombineres på kryds og tværs. De er statement ringe, som alle passer flot til hinanden - så slå dig løs og sammensæt dit næste smykkelook med vores statement ringe.

Når du bruger accessories, er det kun fantasien, der sætter grænser. Med accessories kan man udtrykke lige præcis den man er - så hold dig ikke tilbage!  

På billedet ser du ringene fra venstre: Inside Out, Surface, Involved, Sisterhood og She Who Dares.